Selvhjelp: Gjør veien videre litt kortere
Her finner du artikler skrevet av våre psykologer innenfor temaer som psykisk helse og relasjoner
Her finner du de nyeste artiklene fra våre psykologer innenfor psykisk helse og relasjoner. Nye artikler plasseres øverst.
88% av nyttårsforsetter mislykkes. Hvorfor er det så vanskelig å nå målene våre, og hva kan du gjøre for å faktisk nå dem? I denne artikkelen gir psykologen hos oss deg svaret på hva du kan gjøre for å komme videre.
Visste du at samme tilknytningsstil kan vise seg på ulike måter? I tilknytningsteoriens verden opplever personer med engstelig tilknytningsstil ofte en sterk frykt for å bli forlatt og et sterkt behov for nærhet og bekreftelse i relasjoner. Her skal vi se på den typiske engstelige tilknytningsstilen og hva som blir spesielt viktig for å komme seg videre raskt om du kjenner deg igjen.
Felles for alle med engstelig tilknytningsstil er en sterk frykt for å bli forlatt. Mange kjenner også på en frykt for å ikke være god nok eller verdt å elske. Det finnes imidlertid en undertype av engstelig tilknytningsstil som går mer under radaren, ved at forsøkene på å skape nærhet holdes i sjakk av en intens frykt for avvisning. Her kan du lese mer om den "skjulte og stille" subtypen engstelige tilknytningsstil og hva som blir spesielt viktig for å komme seg videre raskt om dette er deg.
Parterapi er ikke riktig for alle, og noen opplever at partneren ikke vil gi det et forsøk. Samtidig er det viktig å endre på de mønstrene man har med seg som saboterer parforholdet, for sannsynligheten er stor for at de samme problemene dukker opp også i fremtidige parforhold. Når er parterapi riktig, og når er det bedre å velge en annen måte å styrke parforholdet på?
Har du følelser som blir litt ekstra vanskelige fra tid til annen? Eller som kanskje ikke er der slik du skulle ønske, slik at du føler deg flat, apatisk, likegyldig, nummen eller at ting er håpløst? Eller har du mange uforklarlige symptomer som hjernetåke, svimmelhet, søvnvansker eller utmattelse? Et dysregulert nervesystem kan være forklaringen bak en lang rekke vanlige problemer.
Grenser er en slags "linje i sanden" som vi setter for å beskytte eller fremme behovene våre. Når vi setter grenser på gode måter vil de både beskytte behovene våre og bedre relasjonene våre. Samtidig synes mange at grenser er vrient. Hvordan har det som skal beskytte oss, blitt til noe som kan føles utrygt eller vanskelig?
Når man sliter med å gi slipp på et forhold som er over, er det vanlig at man gjør ting som virker mot sin hensikt. Samtidig har vi også ting gående i bakgrunnen i hodet vårt som vi ikke nødvendigvis er klar over, men som kan holde oss fast. Da kan vi ende opp med å hindre oss selv i å gå videre i livet. Så hvordan kommer du deg videre? Her får du svarene fra psykologen hos Psykisk helsenett.
Guiden for deg med engstelig tilknytningsstil som ønsker å komme lettere over brudd og samtidig hindre fremtidige brudd.
Visste du at hjernen din har en rekke mekanismer som gjør det vanskelig å se hvordan du selv bidrar til konflikter og kommunikasjonsutfordringer? I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan hjernen lurer deg til å tro at den andre personen er problemet og hvis de bare endrer seg så blir alt bra.
Visste du at det er en sammenheng mellom hvor mye man kan om psykisk helse, og sannsynligheten for å bli frisk?
Hvorfor har vi angst, egentlig?
Det kan virke som om visse situasjoner gir oss angst. Men slik er det ikke. Ikke egentlig.
Hvilke mønstre går ofte igjen i familier hvor det raskt blir vanskelig?
Meld deg på nyhetsbrev for nyttige tips og for å bli varslet om nye kurs