Slik lurer hjernen deg til å tro at den andre personen er problemet

Visste du at hjernen din har en rekke mekanismer som gjør det vanskelig å se hvordan du selv bidrar til konflikter og kommunikasjonsutfordringer? I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan hjernen lurer deg til å tro at den andre personen er problemet og hvis de bare endrer seg så blir alt bra.

Derfor selvsaboterer du målene dine

88% av nyttårsforsetter mislykkes. Hvorfor er det så vanskelig å nå målene våre, og hva kan du gjøre for å faktisk nå dem? I denne artikkelen gir psykologen hos oss deg svaret på hva du kan gjøre for å komme videre.

Hvordan påvirker kosthold psykisk helse og humøret ditt?

Mange vet at maten vi spiser påvirker kroppen vår. Men visste du at kostholdet også har stor påvirkning på hvordan vi har det psykisk? Og at det kan påvirke humøret ditt i stor grad? Her får du alt du trenger å vite om sammenhengen mellom kosthold og psykisk helse.

Visste du at det finnes ulike typer ensomhet?

For å komme deg ut av ensomheten er det viktig å vite hvilken type ensomhet du har. Ulike typer ensomhet krever at du angriper problemet fra litt ulike vinkler. Hvis du ikke er klar over dette kan du ende opp med å prøve ting som ikke virker, eller som virker mot sin hensikt.

De egentlige årsakene til at du sliter med grenser

Grenser er en slags "linje i sanden" som vi setter for å beskytte eller fremme behovene våre. Når vi setter grenser på gode måter vil de både beskytte behovene våre og bedre relasjonene våre. Samtidig synes mange at grenser er vrient. Hvordan har det som skal beskytte oss, blitt til noe som kan føles utrygt eller vanskelig?

Ny hjelp ved irritabel tarm syndrom

Irritabel tarm syndrom (IBS) er en vanlig mage- og tarmlidelse som påvirker millioner av mennesker over hele verden. Mange får lite til ingen hjelp med å håndtere plagene. Den best dokumenterte behandlingsmetoden for IBS har imidlertid god effekt, og blir stadig mer tilgjengelig.

Den mørke siden av empati

Er du svært empatisk av deg? Hvis du ikke er bevisst på hvordan du bruker empatien din, kan du både bli utnyttet, tatt for gitt og ende opp i vonde og vanskelige situasjoner. Hvordan kan du unngå at du bruker empatien din for andre som et våpen mot deg selv?

Når egenomsorg er vanskelig

Vi blir stadig bombadert med budskap om hvor viktig det er med egenomsorg og å "ta vare på oss selv." Når man så ikke får det til, er det lett å kjenne både skam og nederlag. La oss derfor se på grunner til at egenomsorg blir vanskelig, og hva du faktisk kan gjøre.

Enkle steg til effektiv egenomsorg

Egenomsorg kan fort føles som nok et gjøremål som vi vet vi må få unna. Men, slik trenger det ikke være. Enkle, overkommelige steg vil ofte være tilstrekkelig for å bedre det psykologiske immunforsvaret ditt. Da tåler du mer og blir mer mostandsdyktig mot påkjenninger.

5 steg ut av hjernetåken

Hjernetåke er en beskrivelse som brukes av følelsen av at hodet omtrent sitter fast i tåke eller bomull. Når man har det slik er det vanskelig å tenke klart. Det kan være vanskelig å huske, snakke og få med seg informasjon, og hodet føles ikke skarpt lenger. For noen er det også vanskelig å lese. Hva er årsakene til hjernetåke og hva kan du gjøre med hjernetåke?

Revolusjonerende behandling av kronisk smerte

Nye behandlingsmetoder mot kronisk smerte gjør at langt flere enn før kan bli smertefrie. Hvordan kan det ha seg? Jo, nyere forskning viser at hjernen din kan både skape, redusere og påvirke smerte. Dette kan skje helt uavhengig av hva som foregår i kroppen din. Effekten av behandlingen er så stor at den beskrives som en revolusjon når det gjelder behandlingen av langvarige smerter.