Dokumentert effektiv behandling

Bruken av hypnose som en behandlingsmetode for IBS har blitt grundig studert i vitenskapelige miljøer. Hypnoterapi har vist seg å være spesielt nyttig for å lindre smerte og redusere stressrelaterte symptomer, som er vanlige utfordringer for personer som lider av IBS. Gjennom en rekke hypnotiske teknikker og forslag, kan terapeuten hjelpe pasientene med å oppnå dyp avslapning, redusere angstnivået og regulere fordøyelsessystemets funksjon.

Hvordan virker hypnose på irritabel tarm?

 • Regulering av tarmfunksjonen

  Gjennom hypnotiske forslag kan terapeuten hjelpe til med å regulere tarmens bevegelser, og dermed redusere forekomsten av diaré eller forstoppelse.

 • Reduksjon av stress

  Stress og angst er kjent for å forverre IBS-symptomer. Hypnoterapi over tid kan i seg selv redusere stressnivået, og man lærer samtidig avspenningsmetoder som kan bidra til å kontrollere symptomene.

 • Mindre angst for uhell og for plagene

  Når man opplever å ha mer kontroll over symptomene, går angsten for uhell og for plagene i seg selv ned. Angst kan i seg selv gi mage - tarmplager, slik at det å redusere angst vil i seg selv kunne bedre plagene.

 • Endring av smerteopplevelsen:

  Hypnose kan endre måten hjernen oppfatter smerte på. Dette kan føre til en reduksjon av smerteopplevelsen hos personer med IBS.