Om psykisk helsenett


Hos Psykisk helsenett kan du få hjelp til alt fra selvutvikling til vanlige psykiske plager og utfordringer. Vi gjør dette gjennom nettbaserte selvhjelpskurs. 

Psykisk helsenett er en frivillig organisasjon som er ledet av psykologspesialister og psykologer. Vi har også med oss engasjerte frivillige med variert fagbakgrunn. Det er våre frivillige som holder hjulene i gang og som bidrar til at vi kan hjelpe enda flere.

Våre kursledere og psykologer

Psykologspesialist Synnøve Vervik

Bilde av Synnøve VervikPsykologspesialist Synnøve Vervik har i en årrekke arbeidet med personer med både lettere og mer alvorlige psykiske utfordringer ved allmennpoliklinikk (DPS), innen arbeidspsykologi og som privatpraktiserende psykolog Hun er en av flere frivillige psykologer som har medvirket til det faglige innholdet i kurset i depresjonsmestring.

Vervik er spesielt engasjert i behandlingen av depresjon og angst, og har videreutdanning i traumebehandling. Hun brenner for å få til varige endringer og samtidig redusere sjansen for tilbakefall.

I tillegg til erfaring som kursholder innen vold i nære relasjoner har hun videreutdanning i kognitiv terapi fra Norsk forening for kognitiv terapi og fra Becks Institute. Hun er også sertifisert kursleder innen andre kurstilbud innen depresjonsmesting (KID-kurs).

Kursinstruktør Torkel Guttormsen

Kursinstruktør Torkel Guttormsen har utdanning fra pedagogikk og psykologi. Han har både drevet en vellykket coaching praksis og utviklet en rekke bestselgende nettkurs innen temaer knyttet til kommunikasjon og selvutvikling.
Picture of TJ Guttormsen: A white man in his thirties in a professional looking suit

Psykolog Lillian Rydning

Psykolog Lillian Rydning har omfattende klinisk erfaring fra behandling av psykiske lidelser fra både allmennpoliklinikk (DPS), døgnpost og som privatpraktiserende psykolog. Hun er en av flere frivillige psykologer som har medvirket til det faglige innholdet i kurset i angstmestring og er hovedforeleser på dette kurset. Hun har spesiell kompetanse på angst - og depresjonsbehandling, både via vanlig klinisk praksis og gjennom nettbasert behandling.

I tillegg har psykolog Lillian Rydning arbeidet spesifikt med eksponering og behandling av angstlidelser hos traume -og torturoverlevende. Hun har også kompetanse innen klinisk sexologi, og har gitt ut bestselgeren Sex gode grunner.

Hun har videreutdanning i kognitiv terapi fra Becks Institute i Philadelphia og gjennomfører spesialisering i klinisk voksenpsykolog og arbeidspsykologi.

Om kursene hos Psykisk helsenett

Dokumentert effektiv behandling - også via nett

Kursene hos Psykisk helsenett innen psykisk helse er basert på evidensbasert behandling, det vil si at omfattende forskning har vist effekten av metodene vi bruker. Vi baserer oss blant annet på kognitiv terapi i kursene våre, som er en av de mest effektive og best dokumenterte behandlingsretningene. Nettbasert behandling har like god effekt som ansikt-til-ansikt-behandling i følge studier.
Bildet viser logoen til psykisk helsenett

Tilbakemeldinger

Bildene er illustrasjonsbilder for å beskytte personvern

“Jeg har fått bedre hjelp og nytte av kursene hos dere enn av tre behandlingsløp hos vanlig psykolog. Jeg kan for første gang i livet mitt si at jeg er kvitt plagsom angst, og det er herlig å føle meg trygg i sosiale situasjoner. Jeg trodde aldri jeg skulle komme dit! Har nå begynt på høyere utdanning igjen, og takket være dere tror jeg at jeg klarer å fullføre denne gangen. TAKK!”

“Jeg er ikke typen til gidde å bry meg om følelser. Jeg prøvde likevel kurset i depresjonsmestring siden jeg fikk det i gave av kona. Det var mye mindre følelsespjatt enn jeg trodde. Likte de konkrete verktøyene for å få det bedre. Jeg merket endring i energinivå i løpet av noen uker, og jeg fikk bedring i humøret alt etter første modul. Liker at jeg lærte hvordan jeg selv kan endre humøret mitt selv. Det kommer veldig godt med i hverdagen også nå som jeg er depresjonsfri. ”

“Jeg fikk prøve test-versjonen i kurset i søvnmestring før det var offentlig tilgjengelig. Det virket litt overveldende i starten, men jeg har hatt søvnvansker i 21 år og var forberedt på at det ville kreve litt innsats å få det bedre. Jeg begynte å merke at tiden det tok å sovne ble redusert fra og med uke 3. Det var veldig motiverende, og jeg var klar for å pushe gjennom hele kurset. Jeg har prøvd det meste for å bli kvitt vanskene mine med søvn og hadde aldri trodd løsningen skulle ligge i et nettkurs. Jeg er kjempefornøyd! ”

  • Diskré og effektiv

    Vi deler ikke informasjon om deg til noen, og vi har taushetsplikt. Ønsker du å være helt anonym kan du registrere deg med et alias. Slik kan du likevel få et guidet selvhjelpstilbud basert på dokumentert effektiv behandling.

  • Spar penger

    En tredjedel får ikke hjelp fra det offentlige. Et behandlingsløp hos privatpraktiserende psykolog koster vanligvis over 20 000kr. En eneste behandlingstime koster deg vanligvis mer enn et kurs hos oss. Kursene hos oss tilsvarer et behandlingsløp hos psykolog for den aktuelle problemstillingen.

  • Spar tid

    Mange psykiske utfordringer og eventuell behandling tar opp mye tid i hverdagen. Hva vil du heller bruke tiden din på hvis du hadde det bedre? Du kan komme i gang fra din egen stue umiddelbart, uten reisetid, ventetid eller henvisning.

Våre samarbeidspartnere

Stiftelsen Dam har bidratt med midler til utviklingen av nettbaserte kurs i angst og depresjonsmestring. Uten denne hjelpen, og bistand fra Rådet fra Psykisk helse, hadde ikke så mange lært seg effektive selvhjelpsverktøy for å ta kontrollen over angst og depresjon.

Stiftelsen Dam

Rådet for psykisk helse

Velg kurset som bringer deg videre

Klar til å komme i gang?

Ønsker du å lære mer om hva du kan gjøre for å håndtere vanskelige følelser?

Få våre psykologers beste tips, helt gratis

Takk