-
Stille kamp: Disse personene føler ofte dyp angst i relasjonene sine, spesielt knyttet til å bli forlatt, avvist eller ikke elsket, men nøler med å uttrykke den. De har lært at å vise frykten sin kan skyve andre vekk, og derfor undertrykker de følelsene sine.
-
Lav selvfølelse: De har ofte lav selvverd og føler at deres behov ikke er verdt å uttrykke. Der andre med engstelig tilknytningsstil i stor grad søker til andre for å få behov møtt, kan denne eller andre oppfatningen hindre dem i å søke den emosjonell støtten de trenger.
-
Overtenking og passivitet: Selv om personen kan fantasere om hvordan de skal uttrykke følelsene sine eller starte samtaler, forblir de ofte frosset av frykt for avvisning eller negative reaksjoner. Ofte ender man opp med grubling og anger over tapte muligheter i stedet.
-
Testing og indirekte forsøk på å få behov møtt: Siden de ikke kan spørre om behov direkte, bruker de ofte indirekte, subtile metoder for å "teste" partnerens kjærlighet. For eksempel kan de komme med hint eller prøve å vekke sjalusi eller søke bekreftelse, uten å fortelle om hva de egentlig trenger og hvordan de egentlig har det.
-
Ofte litt mer stille og sjenert i datingfasen på grunna av frykten for å bli forlatt eller avvist. Men, frykten for å bli forlatt undertrykkes veldig.