Lei av at magen din styrer hverdagen din?
En av ti rammes. Nå finnes det endelig hjelp å få mot irritabel tarm syndrom (IBS), også i Norge.
Hvis du kjenner deg igjen i det første punktet og minst ett av de andre punktene, er det sannsynlig at vi kan hjelpe deg.
Du har plagsomme mageplager, og du har vært hos legen og vet at plagene skyldes irritabel tarm syndrom.
Du har ofte plager som oppblåsthet, magesmerter, diare eller forstoppelse.
Mange opplever andre plager som ofte går sammen med irritabel tarm syndrom, som for eksempel hodepine, muskelsmerter, smerter fra underlivet, kronisk tretthet, depresjon og/eller søvnproblemer.
Du kan føle deg bedre etter å gå på do i mange tilfeller, men må gå på do oftere enn du liker. Kanskje stresser du mye med å rekke toalettet også?
Du må legge opp dagen etter formen på magen, og kanskje også planlegge dagen slik at du har et toalett i nærheten.
Smerter, rumling i magen og oppblåsthet gjør at du føler deg selvbevisst eller ille til mote.
Plagene fra magen påvirker livet ditt i negativ retning. Kanskje er det så enkelt som at du bruker mer tid på toalettet enn du skulle ønske?
Du ønsker bedring uten å måtte ha et begrensende kosthold eller tenke på hva du spiser for å unngå mageproblemer.
Du har prøvd FOODMAP dietten eller andre kostholdsendringer, men opplever det som begrensende eller plagsomt å måtte passe på hva du spiser for å unngå at magen slår seg vrang.
Guidet selvhjelp med pengene-tilbake-garanti
Garanti som er gyldig i 30 dager fra kjøpstidspunktet
Den norske legeforening:
Vi baserer vår selvhjelpsbehandling på samme metode som du finner omtalt blant annet her og her:
- Behandlingen øker livskvaliteten, og tilfredsheten hos pasientene er svært stor, sier sier Perjohan Lindfors, doktorand ved Sahlgrenska akademin ved Gøteborgs Universitet.
I motsetning til hypnose som utføres av ukvalifiserte behandlere, ledes du gjennom den digitale behandlingen hos oss av psykolog. Du kan logge deg på og fullføre lyttingen på hypnoselydsporene når det passer deg. Slik kan du få trygg, effektiv behandling fra din egen stue.
Jeg slet med så alvorlig irritabel tarm syndrom at jeg alltid måtte ha et toalett i nærheten. Denne behandlingen er det eneste som har hjulpet meg til nå. Jeg har sjeldent smerter og symptomer lenger. Hvis jeg merker noe kan jeg også enkelt legge hånden på magen og roe symptomene. Det er helt utrolig og har gjort en kjempeforskjell i livet mitt. - M.K.
For de aller fleste er svaret ganske enkelt at det er veldig behagelig og avslappende. For noen føles det som å flyte, synke eller sveve. Andre kjenner ingen forskjell og føler at de når som helst kan åpne øynene. Du kan imidlertid likevel fortsatt være i transe. Du hører alt som før, og mange tenker også like mye som vanlig. Siden transe er en individuell opplevelse er det enklest å si at du vet at du var i transe når du får den effekten du ønsker i etterkant.
Nei. Rundt 10% regnes som vanskelig å hypnotisere. De som reagerer minst på hypnose kan imidlertid noen ganger bli flinkere med trening. Hypnose er en treningssak, og man blir flinkere etter hvert. Hypnotiserbarhet er normalfordelt, så noen er mer mottakelig enn andre. Jo smartere du er og jo mer erfaring du har med avspenning, yoga, tantra eller meditasjon, jo enklere er det ofte. Du må også være villig til å følge instruksjonene du får, og faktisk gjøre det du blir bedt om. Gjør du ikke det, blir du heller ikke hypnotisert.
Nei, ikke med mindre du selv har bestemt deg for at det er det du vil, men selv da vil du komme ut av det hvis du skulle sovne eller hvis det skjer noe uventet eller potensielt truende (som f.eks. en brannalarm). Har du ikke fulgt oppvåkningsinstruksjonene kan du vekke deg selv igjen ved å gi deg selv instruksjoner i tankene om å gjøre deg selv mer og mer våken, og så gradvis gjøre det samme som når du prøver å våkne om morgenen etter å ha trykket på slumreknappen noen ganger.
Dersom du våkner for raskt opp, kan du oppleve hodepine. Dette er ikke noe problem med lydfilene hos oss, siden du vekkes gradvis og forsiktig. Dersom du reiser deg for raskt etterpå kan du bli svimmel pga. den dype avslapningen. Vær derfor forsiktig med det dersom du har lavt blodtrykk. Det er vanlig og normalt å føle seg døsig, trett eller svimmel en stund etterpå. Dette er normalt og er et godt tegn. Det vil gi seg snart.
Hypnose er veldig trygt og skånsomt, men noen bør være forsiktig med denne typen behandling. Dersom du har en psykoselidelse eller schizofreni (eller ser/hører ting andre ikke opplever) bør du ikke gjennomføre behandlingen før du har vært helt symptomfri i minst et år. Det er fordi det kan være forvirrende med visualisering dersom du allerede sliter med å skille mellom fantasi og virkelighet. Personer diagnostisert med dissosiasjonslidelser, PTSD eller som har ubearbeidede traumer, bør også vurdere å la være å gjennomføre behandlingen til dette er behandlet. Hvis du har følelser eller minner som du jobber aktivt med å holde unna i hverdagen, kan avslapningen gjøre slik at du kjenner på disse følelsene eller minnene, og det kan være uehagelig på egen hånd. Å oppleve negative følelser underveis på denne måten gjelder for rundt 5% av de som hypnotiseres. Følelser er aldri farlig, men dette kan forstyrre fremgangen din. Takler du avslapningsøvelser vil hypnose imidlertid kunne fungere fint for deg. Du bør unngå å være ruset når du gjennomfører behandlingen hvis du vil ha effekt. Bryter du med noen av disse punktene er det på eget ansvar siden slike forhold er utenfor vår kontroll.
Absolutt! Hypnose har vært brukt i århundrer mot alt fra smertelindring til avspenning. I motsetning til hypnose som utføres av ukvalifiserte behandlere i andre settinger er hypnoterapi utført av psykolog et svært skånsomt behandlingsalternativ. Det finnes mange myter rundt hypnose, men de stemmer ikke: Det er du som har kontrollen underveis. Derfor vil også det du sier til deg selv underveis påvirke effekten. Tenker du "dette virker ikke for meg" så er det den beskjeden du gir underbevisstheten din. Fokuser tilbake på hypnotisørens stemme så snart du mister fokus, så kommer du dit du trenger å være.
Det er 90% sjanse for at du er blant de som lar seg hypnotisere i tilstrekkelig grad for at du får effekt. Selv de som ikke er veldig mottakelige kan få god effekt, men kan kreve mange flere omganger for å få den effekten som er ønskelig. Da må du rett og slett bare øke dosen ved å lytte flere ganger. Det er fordelen med tilbudet hos oss: Du kan lytte så mange ganger du ønsker, helt til du får den dosen du trenger. Får du fortsatt ikke effekt gir vi deg pengene tilbake om du tar kontakt innen 30 dager fra kjøpstidspunktet.
Nei. Hypnose lar deg ikke ta kontrollen over noen, men påvirke underbevisstheten deres slik at de kan få til de endringene de ønsker. Det forutsetter imidlertid at personen vil de tingene som han eller hun blir bedt om å gjøre. Du har kontrollen hele veien når du blir hypnotisert, fordi det er du som bestemmer om du vil følge instruksjonene eller ikke. Gjør du ikke det, så vil du heller ikke bli hypnotisert. Hypnose forutsetter nettopp at du følger instruksjonene.
Vi vil si at hypnose funker bedre enn å endre kosthold. Hvorfor? Jo, selv om effekten er den samme, så virker ikke kostholdsendring for alle. Hypnose virker imidlertid for de fleste. I tillegg kan også være begrensende å passe på hva du spiser hele tiden og si nei til mat du liker. Hypnose gjør slik at du kan få samme symptomlette som ved å endre kosthold - men uten at du trenger å passe på hva du spiser. Det vil gi deg betydelig bedre frihet.
Steg-for-steg-fremgang tilpasset akkurat deg