Er dette deg?

Hvis du kjenner deg igjen i det første punktet og minst ett av de andre punktene, er det sannsynlig at vi kan hjelpe deg.

 • Du har plagsomme mageplager, og du har vært hos legen og vet at plagene skyldes irritabel tarm syndrom.

 • Du har ofte plager som oppblåsthet, magesmerter, diare eller forstoppelse.

 • Mange opplever andre plager som ofte går sammen med irritabel tarm syndrom, som for eksempel hodepine, muskelsmerter, smerter fra underlivet, kronisk tretthet, depresjon og/eller søvnproblemer.

 • Du kan føle deg bedre etter å gå på do i mange tilfeller, men må gå på do oftere enn du liker. Kanskje stresser du mye med å rekke toalettet også?

 • Du må legge opp dagen etter formen på magen, og kanskje også planlegge dagen slik at du har et toalett i nærheten.

 • Smerter, rumling i magen og oppblåsthet gjør at du føler deg selvbevisst eller ille til mote.

 • Plagene fra magen påvirker livet ditt i negativ retning. Kanskje er det så enkelt som at du bruker mer tid på toalettet enn du skulle ønske?

 • Du ønsker bedring uten å måtte ha et begrensende kosthold eller tenke på hva du spiser for å unngå mageproblemer.

 • Du har prøvd FOODMAP dietten eller andre kostholdsendringer, men opplever det som begrensende eller plagsomt å måtte passe på hva du spiser for å unngå at magen slår seg vrang.

Få symptomlette eller pengene tilbake

Du trenger ikke ha det slik som nå

Hvorfor fungerer hypnose på irritabel tarm?

Det er få organer som er koblet med så mange nerver til hjernen som tarmen. Signalene fra hjernen gir derfor helt reelle forandringer i tarmen, og det er disse signalene vi endrer med hypnose. Hjernen sender unormale signaler til tarmen når man har irritabel tarm syndrom, spesielt under stress. Dette betyr IKKE på noen måte at irritabel tarmsyndrom bare sitter i hodet eller er noe du forestiller deg. Symptomene dine er høyst reelle og virkelige. Hypnose kan imidlertid endre signalene til tarmen og dermed bedre mage/tarm-fungering.

Hvordan fungerer det?

Guidet selvhjelp med pengene-tilbake-garanti

Hypnose brukt til terapeutiske formål kalles hypnoterapi. Behandling med hypnoterapi trener deg til å kontrollere symptomene gjennom dyp avslapning og visualisering. Til sammen tar det deg inn i en transetilstand hvor du kan påvirke deler av kroppen som ellers er utenfor din bevisste kontroll. Du guides inn i transe steg for steg gjennom å følge instruksjonene fra psykologen på lydbåndet. Hver uke over tre uker får du et nytt lydbånd. Slik guides du på en trygg og effektiv måte gjennom behandlingen.
Bilde av en stige som går til himmels

Dokumentert effektiv behandling med pengene-tilbake-garanti

Garanti som er gyldig i 30 dager fra kjøpstidspunktet

En god del blir helt bra av IBS etter hypnosebehandling. Vel så vanlig er det imidlertid å oppleve symptomlette, som gjør hverdagen bedre. Dersom du ikke opplever bedring på minst et symptom på IBS, gir vi deg derfor gladelig pengene tilbake. Vi kan imidlertid ikke trylle, så garantien forutsetter at du faktisk har gjennomført behandlingen og at vi kan se at du har logget deg inn og gjort det du trenger å gjøre ofte nok til at behandlingen faktisk kan virke. Hvis du gjør ditt har vi gjort vårt ytterste for at det skal fungere for deg. Dermed har du ingenting annet å tape enn mageproblemene dine.

Hva kan vi tilby?

 • Dokumentert effektiv hjelp

  I utlandet og i resten av Europa brukes hypnoterapi utført av psyologer som førstelinjebehandling mot irritabel tarm syndrom. Disse behandlingene er derfor grundig utprøvd med god effekt, og det er god støtte for effekten av hypnoterapi mot irritabel tarm syndrom.

 • Bedring uten kostholdsendringer

  Med hypnose trenger du ikke endre kosthold eller begrense eller tenke på hva du skal spise. Du kan spise nøyaktig hva du ønsker, uten å være redd for at magen slår seg vrang. Og hvis mageproblemene melder seg, lærer du en teknikk du kan bruke i våken tilstand for å roe ned symptomene når det trengs.

 • Naturlig hjelp på tre uker

  Hypnose er en naturlig og medisinfri behandlingsmetode, slik at du kan slippe bivirkninger fra medisiner. Behandlingen har vist seg å ha varige positive effekter på både mageplagene, men også på livskvalitet, smerter, psykiske plager som ofte medfølger irritabel tarm syndrom.

Hypnose reduserer symptomer på irritabel tarm mer enn kostholdsendringer

Selv om langvarig effekt av hypnose er den samme som å endre kosthold, så vil vi si at hypnose funker bedre enn å endre kosthold. Hvorfor? Jo, fordi kostholdsendring fungerer ikke for alle. Hypnose virker imidlertid for de fleste, og mange blir faktisk også helt bra. I tillegg kan også være begrensende å passe på hva du spiser hele tiden og si nei til mat du liker. Hypnose gjør slik at du kan få samme eller bedre symptomlette som ved å endre kosthold - men uten at du trenger å passe på hva du spiser. Du trenger altså ikke endre kosthold for å få det bedre. Det vil gi deg betydelig bedre frihet i hverdagen.

– Hypnose bør brukes mer

Den norske legeforening:

Irritabel tarm syndrom er ikke en psykisk sykdom. De fleste har imidlertid erfart hvordan stress og påkjenninger gjør problemene verre. Hypnose hjelper deg med å ta kontroll over koblingen mellom kropp og sinn, slik at du kan oppleve mindre oppblåsthet, smerter og symptomer fra magen. Mange opplever også bedring i psykiske symptomer i etterkant. Den norske legeforeningen anbefaler at hypnose brukes mer, blant annet pga god effekt på en rekke fysiske tilstander, inkludert smerte og irritabel tarm.
Screenshot av

Hypnose på irritabel tarm.

Vi baserer vår selvhjelpsbehandling på samme metode som du finner omtalt blant annet her og  her

 - Behandlingen øker livskvaliteten, og tilfredsheten hos pasientene er svært stor, sier sier Perjohan Lindfors, doktorand ved Sahlgrenska akademin ved Gøteborgs Universitet. 

I motsetning til hypnose som utføres av ukvalifiserte behandlere, ledes du gjennom den digitale behandlingen hos oss av psykolog. Du kan logge deg på og fullføre lyttingen på hypnoselydsporene når det passer deg. Slik kan du få trygg, effektiv behandling fra din egen stue.

Mange har også rapportert å bli helt frisk i etterkant av behandlingen:

Jeg slet med så alvorlig irritabel tarm syndrom at jeg alltid måtte ha et toalett i nærheten. Denne behandlingen er det eneste som har hjulpet meg til nå. Jeg har sjeldent smerter og symptomer lenger. Hvis jeg merker noe kan jeg også enkelt legge hånden på magen og roe symptomene. Det er helt utrolig og har gjort en kjempeforskjell i livet mitt. - M.K.Ofte stilte spørsmål om hypnose

 • Hvordan føles det å være i transe?

  For de aller fleste er svaret ganske enkelt at det er veldig behagelig og avslappende. For noen føles det som å flyte, synke eller sveve. Andre kjenner ingen forskjell og føler at de når som helst kan åpne øynene. Du kan imidlertid likevel fortsatt være i transe. Du hører alt som før, og mange tenker også like mye som vanlig. Siden transe er en individuell opplevelse er det enklest å si at du vet at du var i transe når du får den effekten du ønsker i etterkant.

 • Kan alle hypnotiseres?

  Nei. Rundt 10% regnes som vanskelig å hypnotisere. De som reagerer minst på hypnose kan imidlertid noen ganger bli flinkere med trening. Hypnose er en treningssak, og man blir flinkere etter hvert. Hypnotiserbarhet er normalfordelt, så noen er mer mottakelig enn andre. Jo smartere du er og jo mer erfaring du har med avspenning, yoga, tantra eller meditasjon, jo enklere er det ofte. Du må også være villig til å følge instruksjonene du får, og faktisk gjøre det du blir bedt om. Gjør du ikke det, blir du heller ikke hypnotisert.

 • Kan du forbli i transe?

  Nei, ikke med mindre du selv har bestemt deg for at det er det du vil, men selv da vil du komme ut av det hvis du skulle sovne eller hvis det skjer noe uventet eller potensielt truende (som f.eks. en brannalarm). Har du ikke fulgt oppvåkningsinstruksjonene kan du vekke deg selv igjen ved å gi deg selv instruksjoner i tankene om å gjøre deg selv mer og mer våken, og så gradvis gjøre det samme som når du prøver å våkne om morgenen etter å ha trykket på slumreknappen noen ganger.

 • Er det noen bivirkninger av å være i transe?

  Dersom du våkner for raskt opp, kan du oppleve hodepine. Dette er ikke noe problem med lydfilene hos oss, siden du vekkes gradvis og forsiktig. Dersom du reiser deg for raskt etterpå kan du bli svimmel pga. den dype avslapningen. Vær derfor forsiktig med det dersom du har lavt blodtrykk. Det er vanlig og normalt å føle seg døsig, trett eller svimmel en stund etterpå. Dette er normalt og er et godt tegn. Det vil gi seg snart.

 • Er det noen som ikke bør gjennomføre denne behandlingen?

  Hypnose er veldig trygt og skånsomt, men noen bør være forsiktig med denne typen behandling. Dersom du har en psykoselidelse eller schizofreni (eller ser/hører ting andre ikke opplever) bør du ikke gjennomføre behandlingen før du har vært helt symptomfri i minst et år. Det er fordi det kan være forvirrende med visualisering dersom du allerede sliter med å skille mellom fantasi og virkelighet. Personer diagnostisert med dissosiasjonslidelser, PTSD eller som har ubearbeidede traumer, bør også vurdere å la være å gjennomføre behandlingen til dette er behandlet. Hvis du har følelser eller minner som du jobber aktivt med å holde unna i hverdagen, kan avslapningen gjøre slik at du kjenner på disse følelsene eller minnene, og det kan være uehagelig på egen hånd. Å oppleve negative følelser underveis på denne måten gjelder for rundt 5% av de som hypnotiseres. Følelser er aldri farlig, men dette kan forstyrre fremgangen din. Takler du avslapningsøvelser vil hypnose imidlertid kunne fungere fint for deg. Du bør unngå å være ruset når du gjennomfører behandlingen hvis du vil ha effekt. Bryter du med noen av disse punktene er det på eget ansvar siden slike forhold er utenfor vår kontroll.

 • Er det trygt?

  Absolutt! Hypnose har vært brukt i århundrer mot alt fra smertelindring til avspenning. I motsetning til hypnose som utføres av ukvalifiserte behandlere i andre settinger er hypnoterapi utført av psykolog et svært skånsomt behandlingsalternativ. Det finnes mange myter rundt hypnose, men de stemmer ikke: Det er du som har kontrollen underveis. Derfor vil også det du sier til deg selv underveis påvirke effekten. Tenker du "dette virker ikke for meg" så er det den beskjeden du gir underbevisstheten din. Fokuser tilbake på hypnotisørens stemme så snart du mister fokus, så kommer du dit du trenger å være.

 • Hva hvis jeg ikke er veldig hypnotiserbar?

  Det er 90% sjanse for at du er blant de som lar seg hypnotisere i tilstrekkelig grad for at du får effekt. Selv de som ikke er veldig mottakelige kan få god effekt, men kan kreve mange flere omganger for å få den effekten som er ønskelig. Da må du rett og slett bare øke dosen ved å lytte flere ganger. Det er fordelen med tilbudet hos oss: Du kan lytte så mange ganger du ønsker, helt til du får den dosen du trenger. Får du fortsatt ikke effekt gir vi deg pengene tilbake om du tar kontakt innen 30 dager fra kjøpstidspunktet.

 • Kan jeg miste kontrollen eller gjøre noe jeg ikke vil?

  Nei. Hypnose lar deg ikke ta kontrollen over noen, men påvirke underbevisstheten deres slik at de kan få til de endringene de ønsker. Det forutsetter imidlertid at personen vil de tingene som han eller hun blir bedt om å gjøre. Du har kontrollen hele veien når du blir hypnotisert, fordi det er du som bestemmer om du vil følge instruksjonene eller ikke. Gjør du ikke det, så vil du heller ikke bli hypnotisert. Hypnose forutsetter nettopp at du følger instruksjonene.

 • Fungerer hypnose like godt som å endre kosthold?

  Vi vil si at hypnose funker bedre enn å endre kosthold. Hvorfor? Jo, selv om effekten er den samme, så virker ikke kostholdsendring for alle. Hypnose virker imidlertid for de fleste. I tillegg kan også være begrensende å passe på hva du spiser hele tiden og si nei til mat du liker. Hypnose gjør slik at du kan få samme symptomlette som ved å endre kosthold - men uten at du trenger å passe på hva du spiser. Det vil gi deg betydelig bedre frihet.

Gratis bonusmateriale

Steg-for-steg-fremgang tilpasset akkurat deg

Dette kurset er basert på lydfiler som tar deg inn i hypnose, og er ikke videobasert slik de andre kursene våre. Du får imidlertid med både handlingsplan og arbeidshefte som bonus. Der lærer du mestringsteknikker og hvordan du kan tilpasse kurset til akkurat deg og dine behov. Du lærer også mer om hypnose og hvordan du kan få best mulig effekt fra lydfiler generelt.