Fase en: Valider den sviktedes smerte

Etter utroskap er det helt essensielt at den som ble sviktet, får sagt hvordan han eller hun ble påvirket av det som skjedde.

For å reparere i denne fasen har den utro en jobb: Å validere følelsene som dukker opp, og ta ansvar og be om oppriktig unnskyldning. Her er det essensielt å være rå på både å validere følelser og gi verbalt uttrykk for empati for den som er sviktet. Dette kan du bli bedre på gjennom kurset som heter nøklene til varig kjærlighet og sexlyst. Hvis du går i forsvar eller på andre måter minimaliserer eller bagatelliserer den sviktedes smerte, kan dere bli sittende fast i denne fasen uten å komme dere videre.

Fase to: Forstå hva som gikk inn i utroskapen

Det er først når den sviktede føler seg hørt og har jobbet seg gjennom de vonde følelsene, at man kan gå videre til den neste fasen. Her må den som har vært utro formidle hva som medvirket til utroskapen: Hvilke behov var det personen ikke formidlet? Hvorfor klarte de ikke å formidle det? Hvordan følte personen seg som et resultat av de umøtte behovene? Hvordan gjorde dette personen sårbar når en person kom og kunne møte de behovene?

Fase 3: Bygg opp forholdet på nytt

Utroskap er slutten på forholdet slik det var. Nå begynner prosessen med å bygge opp forholdet på ny, og "vaksinere" det mot utroskap. Noe av det viktigste du kan gjøre, er å sørge for at faktorene som medvirket i utroskapen, blir tatt tak i. Dette må dere jobbe med som et team.

Få psykologens tips til bedre psykisk helse og en bedre hverdag

Meld deg på mailinglista vår for å få regelmessige oppdateringer og tips til hvordan du kan få bedre relasjoner, et bedre forhold og en bedre hverdag

Takk