Lei av å sove dårlig? Hvis du kjenner deg igjen i noe av dette, kan du ha insomni:

Ved insomni vil du ofte ha opplevd at det du har prøvd for å sove bedre, ikke har fungert. Det er fordi insomni ofte krever målrettet behandling med dokumentert effektiv behandling for at man skal bli kvitt søvnvanskene. Det er altså ikke din feil hvis det du har prøvd til nå, ikke har fungert. Hvis noe av dette gjelder for deg, finnes det nå en metode som gjør at 4 av 5 blir kvitt selv langvarige søvnvansker.

 • Du bruker lang tid på å sovne, og du er mye våken i senga. Og/eller:

 • Du våkner for tidlig på morgenen eller for ofte i løpet av natta. Du får ofte ikke sove igjen hvis du våkner, eller bruker lang tid på å sovne igjen. Og/eller:

 • Du er ofte trøtt på dagtid, har mindre overskudd og kortere lunte enn du ellers ville hatt - eller påvirkes av søvnmangelen på andre måter.

 • Du har hatt vansker med søvnen i minst tre uker. Alle nettene trenger ikke være like ille, men søvnvanskene er tilstrekkelig til at de påvirker deg i hverdagen.

Hvordan kan det å bli kvitt søvnvanskene forbedre livet ditt?

Når du ikke lenger er preget av søvnmangel i hverdagen blir det betydelig mer rom for livsglede. Forskning viser også følgende effekter av insomnibehandling:

 • Bedre konsentrasjon og hukommelse: Studier viser at personer med behandlet insomni kan oppleve opptil 25% forbedring i kognitive funksjoner og konsentrasjon.

 • En god alderdom: Forbedret søvnkvalitet og behandling av insomni ser ut til å gi opptil 30% lavere risiko for utvikling av demens.

 • Sunnere psyke: Personer som opplever behandlet insomni kan oppleve en reduksjon på opptil 25-30% i depressive symptomer. Antall angstsymptomer reduseres også.

 • Vær der for de du er glad i lengre: Behandling av insomni ser ut til å kunne redusere risikoen for hjerte - og karsykdommer med 15-20%. Ubehandlet insomni øker risikoen for blant annet diabetes, som igjen kan forkorte livslengden.

 • Bedre fysisk helse: Behandling av insomni kan redusere risikoen for fedme med opptil 20-25%. Når man først har blitt overvektig er det vanskelig å holde på en lavere vekt over tid, men behandling av insomni reduserer overspising og gjør det lettere å unngå vektøkning.

 • Lev friskere: Forskning viser videre at regelmessig og tilstrekkelig søvn er knyttet til en forbedret funksjon av immunsystemet, med opptil 20% økning i immunceller. Mange hormoner, spesielt for kvinner, produseres også hovedsaklig under søvn.

 • Bedre kontroll på vanskelige følelser: Behandlingen av insomni er dokumentert å bedre stress og gjør også vonde følelser lettere å takle. Ubehandlet insomni øker risikoen for fremtidig depresjon betydelig.

 • Økt velvære i hverdagen: Effektiv insomnibehandling har blitt knyttet til betydelig forbedring i livskvalitet, spesielt når det gjelder følelsesmessig velvære og psykisk helse. Når du sover godt, blir det enklere å være den versjonen av deg selv du er stolt av.

 • Bedre relasjoner: God søvn gjør det lettere å styre følelsene sine, slik at de ikke kommer ut på måter som skyver andre unna. Da kan du være den du ønsker å være, i stedet for å ha dårlig samvittighet over å ikke strekke til.

Hvem passer dette behandlingstilbudet for insomni for?

Vi har et unikt tilbud hos oss: Du lærer både metoden som faktisk fungerer på insomni, så vel som hvordan du kan stoppe bekymringer og andre vonde tanker som holder deg våken. Det øker effekten ytterligere og gjør det enda lettere for deg å komme i mål. Når du får verktøyene som reprogrammerer søvnen, kan du faktisk sovne når du legger deg - og faktisk forbli sovende til det er på tide å stå opp. Dette passer for deg hvis:

 • Du ønsker et medisinfritt alternativ som faktisk løser problemet

  Sovemedisiner og andre medikamenter for å sove bedre øker risikoen for helseskader betydelig. De kan gi avhengighet og kan ironisk nok også forårsake søvnvansker på sikt. Kognitiv atferdsterapi har langt bedre resultater enn sovemedisiner i det lange løp.

 • Vil ha høy sannsynlighet for å lykkes ved å følge en dokumentert effektiv tilnærming

  En modul i uka på maks en time hver gang vil gi deg god fremgang med tanke på søvnvanskene dine. Kurset er laget for å gå over 6 uker, men du kan justere tempo selv og har tilgang i to år. Du får også med deg en handlingsplan som spesifiserer hva du trenger å gjøre når. Slik kan du enkelt skreddersy kurset til ditt liv og dine vansker.

 • Du ønsker å ta tak i roten til søvnvanskene dine, slik at du får bedret søvnen.

  Ved varige søvnvansker trenger man mer enn "gode råd" (såkalt søvnhygiene) for å sove godt. Det er der psykologenes spisskompetanse på søvnvansker og det som påvirker søvnen vår kommer inn. Du lærer det du trenger å vite for å "reprogrammere" søvnen din, en gang for alle gjennom kognitiv atferdsterapi.

Kan du også bli kvitt søvnvanskene dine?

Forskning viser at 4 av 5 blir kvitt søvnvanskene. Det som først og fremst kjennetegner de som overvinner søvnvanskene, er at de klarer å gjennomføre behandlingen. Selve metoden krever at du bruker 1-2 minutter hver morgen på å notere ned hvordan søvnen din har hvert. Du må også følge noen regler for god søvn i tiden behandlingen varer. Et eksempel på disse reglene er "ikke sov på dagtid." Hvis du tror det høres overkommelig ut, kan du klare å gjennomføre og dermed få resultater av denne metoden.

Å vente med å ta tak i søvnvanskene kan koste deg mye på sikt:

Hvis du har vansker med å sovne, har mange oppvåkninger eller våkner for tidlig, er det viktig å ta tak i det så snart som mulig. Insomni kan skade både den fysiske og psykiske helsen din om du ikke tar tak i det. Derfor er det viktig å ta tak i søvnvanskene så snart som mulig: Da er veien til bedring raskere, samtidig som du kan reversere eventuelle skadevirkninger av dårlig søvn over tid. Vi hjelper deg mot målet, steg for steg.

Et komplett behandlingsløp for søvnvansker

Dette kurset er basert på kognitiv atferdsterapi, men inkluderer også andre metoder med dokumentert effekt på søvn og oppvåkninger. Slik har du best mulig sannsynlighet for å komme i mål. Dokumentert effektive metoder + steg-for-steg endring av det som forstyrrer søvnen = varige resultater.

  1. Velkommen på kurs i søvnmestring!

  2. Du får personlig støtte til å komme videre om du står fast!

  3. Motivasjon til å komme i gang: Hvorfor er det så viktig å ta tak i søvnvansker?

  4. Forstå deg selv: Hva kan ha gjort deg sårbar for å få søvnvansker?

  5. Forstå roten til søvnvanskene: Hva er typiske utløsende årsaker for søvnvansker?

  6. Arbeidshefte med handlingsplan for modul 1

  7. Arbeidshefte med handlingsplan for modul 1 pdf: Utskriftbar versjon

  8. Bonusvideo: Introduksjon til NSDR for å håndtere oppvåkninger under søvn bedre

  1. Årsaker til at søvnvanskene dine ikke har gått over

  2. Verktøyet som vil sikre deg bedre søvn på sikt - hva går det ut på?

  3. Verktøyet som sikrer bedre søvn - hvordan fyller du det ut?

  4. Søvndagbok- utskriftbar versjon for manuell registrering (pdf) - verktøyet som lar deg måle fremgang og tilpasse veien videre.

  5. Søvndagbok - wordformat for manuell registrering- verktøyet som lar deg måle fremgang og tilpasse veien videre.

  6. Søvndagbok excel-variant (og utregningsverktøy for å gjøre prosessen raskere)

  7. Har du et dysregulert nervesystem som medvirkende årsak til søvnvansker?

  8. Kjenn igjen tegn på nervesystemdysregulering: En vanlig årsak til søvnvansker

  1. Søvnfasene og hvordan de kan påvirke hvor mye søvn du tror du får

  2. Bryt søvnmytene som kan holde deg våken om natta

  3. Grunnrelgene for god søvn: Det som må være på plass for å bli kvitt insomni

  4. Slik får du bedre kvalitet på søvnen din

  5. Søvnekspertenes hemmelighet for bedre søvn

  6. Teknikken som skaper mer sammenhengende søvn

  7. Arbeidshefte og handlingsplan modul 2

  8. Arbeidshefte og handlingsplan - utskriftbar versjon

  1. Strategier som bedrer søvnen din

  2. Faktorene som påvirker hvor lett vi sovner

  3. Tilpass kursprogrammet til deg selv og fremgangen din

  4. Arbeidshefte og handlingsplan

  1. Teknikker som gjør det lettere å gjennomføre

  2. Snu tankemønstrene som ligger bak søvnvansker og som kan holde deg våken

  3. Slik endrer du vanskelige tanker og følelser som bidrar til søvnvansker

  4. Tilpass programmet til deg selv - fortsett å beregn søvnvindu for denne uka

  5. Arbeidshefte og handlingsplan modul 4

  1. Begynn veien mot mer avslapning og ro knyttet til søvn

  2. Unngå at støtte fra andre virker mot sin hensikt og forverrer søvnvanskene

  3. Bekymringer som kan holde deg våken

  4. Strategier for å overvinne hyppige bekymringer og vanskelige tanker

  5. Tokolonneteknikken for å håndtere bekymring mer effektivt

  6. Tokolonneteknikken utskriftbar versjon

  7. Strategiene som fremmer søvn

  8. Strategier for å fremme søvn, del 2

  9. Tilpass programmet til deg selv - fortsett å beregn søvnvindu for denne uka

  10. Arbeidshefte og handlingsplan modul 5

  11. Arbeidshefte og handlingsplan modul 5 utskriftbar versjon

Ubegrenset og umiddelbar tilgang i to år: 9 minutter per dag (eller 65 min i uka) er nok til varig bedring på 6 -8 uker.

 • 2.999,00 kr
 • 7.5 timer med videoinnhold

Bonus til de første som melder seg på:

Når du melder deg på får du umiddelbart digital tilgang til hele kurset, slik at du kan ta kurset i det tempoet som er riktig for deg. I en begrenset periode har vi også en bonusvideo som gjør det lettere å skru av tankestress som holder en våken til de første 100 som melder seg på: Det vil si at du kan gjøre noe som øker sannsynligheten for at du sovner raskere allerede i kveld.

Hvorfor har vi pengene-tilbake-garanti om du ikke får bedring i søvnen din?

Det korte svaret er: Fordi kurset virker. Over 80% blir kvitt eller betydelig bedre av insomni i følge forskning.

Søvngarantien er til for å motivere deg til å fullføre: Dersom du gjennomfører opplegget som beskrevet uten bedring av insomni løpet av 8 uker fra kjøpstidspunktet, gir vi deg pengene tilbake. Vi kan ikke trylle bort søvnvanskene dine. Men, hvis du gjør ditt, har vi gjort vårt ytterste for at du får orden på søvnen igjen.

Vi gir deg pengene tilbake igjen dersom:

Sovemedisiner er ikke noen bra langsiktig løsning: De kan faktisk forårsake søvnvansker når de brukes over tid. Samtidig er det vanskelig å få behandling for søvnvansker i det offentlige, med lang venteliste om du er blant de få som får tilbud. I det private vil behandlingen kunne koste titusenvis. Det var det vi ville gjøre noe med når vi utviklet dette kurset: Vi vil både spare deg for konsekvensene av søvnmangel, og tilby et komplett behandlingsforløp for insomni til en langt lavere pris. Og, gjør du din del av jobben har du ingenting å frykte: Enten sover du bedre, eller så får du pengene tilbake, forutsatt at:

 • Du har gjort din del av jobben

  Du har ikke fått bedring i søvnen din, til tross for at du har fulgt opp søvndagbok, grunnreglene for god søvn og restruktureringen av søvnen minst 80% av tiden. Hvis du viser oss arbeidet ditt og vi ser i kursportalen at du har gjort jobben, så gir vi deg pengene tilbake om du ikke har hatt bedring.

 • Søvnvanskene dine skyldes insomni og ikke andre ting

  Sliter du sovne, men klarer å sovne greit og sovner du med god kvalitet og søvnlengde dersom du legger deg sent? Dette er tegn på at du kan ha forsinket søvnfasesyndrom og ikke insomni. Da er er døgnrytmen forskjøvet frem i tid, og det blir dermed vanskelig å sovne til ønsket tidspunkt. Kurset kan hjelpe ved forsinket søvnfasesyndrom, men da trenger du noe annet i tillegg. Kursgarantien gjelder derfor kun ved insomi, ettersom det er det kurset faktisk behandler.

 • Du sier fra innen 8 uker fra kjøpstidspunktet

  For å motivere deg til å gjennomføre over kort nok tidsrom til at du får effekt, gjelder garantien i 8 uker fra kjøpstidspunktet. Hvis man bruker for lang tid på å få orden på søvnen, blir ikke dosen høy nok. Da får man heller ikke overvunnet insomnien.

Utviklet av psykologspesialist med spisskompetanse på søvn

Kurset er utviklet av psykologene hos Psykisk helsenett i fellesskap, med psykologspesialist Synnøve Vervik i spissen. Med over 20 års erfaring med behandling av søvnvansker hos personer med psykiske lidelser er hun ekspert på å få mennesker til å overvinne selv langvarige vansker med søvn.

Bilde psykologspesialist Synnøve Vervik

Foredragsholder på dette kurset er psykolog Lillian Rydning. Hun har tatt videreutdanning i kognitiv terapi fra grunnleggerne av denne terapiretningen i USA. Det gjør at hun har en unik tilnærming til og kompetanse på behandlingen av søvnvansker.

Nettkurs med umiddelbar oppstart med løpende påmelding: Kom i gang når du vil!

Vår søvngaranti lar deg få pengene tilbake om har gjort oppgavene på kurset og likevel ikke har effekt, så fremt du sier i fra i løpet av 8 uker fra oppstart. Du kan dermed trygt investere i din egen helse hos oss.